Pyragas su vyšniomis
Ingredientai:
Tešlai:
kvietinių miltų 300 g
cukraus 150 g
margarino VILNIUS kepiniams 125 g
šviesaus romo 30 ml
kiaušiniai 2 vnt.
kiaušinio trynys 1 vnt.
Kremui:
vanilinio cukraus 50 g
kiaušinių tryniai 5 vnt.
kvietinių miltų 50 g
cukraus 50 g
pieno 500 ml
vyšnių 200 g
Paruošimas:
Pirma paruošiame kremą.

5 kiaušinių trynius išplakame su vaniliniu cukrumi ir įmaišome 50 g miltų.

Į pieną supilame cukrų ir pakaitiname.

Kai pienas pradeda virti, supilame jį į trynių masę. Tada uždedame ant silpnos ugnies ir nuolat maišydami kaitiname, kol sutirštės.

Sumaišome lydytą margariną su cukrumi, kiaušiniu, romu ir kiaušinio tryniu. Suberiame miltus, išminkome tešlą ir įdedame 30-40 min. į šaldytuvą.

Kepimo formoje tolygiai paskirstome 2/3 tešlos, palikdami aukštesnius šonus. Pilame atvėsusį kremą ir beriame vyšnias (be kauliukų).

Ant viršaus uždedame likusią dalį tešlos ir prispaudžiame kraštus, kad neišbėgtų įdaras. Viršų aptepame kiaušiniu.

Kepame apie 1 val., 160 laipsnių temperatūroje.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.