Kitoks obuolių pyragas
Ingredientai:
Tešlai:
kvietinių miltų 300 g
kiaušinis 1 vnt.
augalinio aliejaus 30 ml
margarino VILNIUS kepiniams 50 g
šilto vandens 125 ml
cukraus pudros 30 g
Įdarui:
margarino VILNIUS kepiniams 30 g
duonos trupinių 6 šaukštai
obuoliai 6 vnt.
citrinos sulčių 10 ml
razinų 80 g
graikinių riešutų 100 g
cinamono 1 a.š.
cukraus 150 g
Paruošimas:
Kvietinius miltus sumaišome su kiaušiniu ir 125 ml šilto vandens. Gautą tešlą sutepame aliejumi, uždengiame plėvele ir paliekame 30 min.

Duonos trupinius kepame 5 min. ant margarino ir paliekame atvėsti.
Nulupame obuolius ir supjaustome nedideliais gabalėliais, susmulkiname graikinius riešutus. Sumaišome riešutus, obuolius, razinas, cinamoną, cukrų ir užpilame citrinos sulčių.

Plonai iškočiojame tešlą, pertepame 15 ml aliejaus ir apibarstome duonos trupiniais. Tuomet suberiame įdarą, tolygiai paskirstome ir padarome vyniotinį. Likusiu margarinu aptepame pyragą, apibarstome cukraus pudra ir dedame kepti.

Kepame orkaitėje 180 laipsnių temperatūroje 40 min. Skanaus!

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.