Tortas graikinis riešutas
Ingredientai:
Tešlai:
kiaušiniai 4 vnt.
cukraus 150 g
vanilinio cukraus 1 pakelis
miltų 100 g
kukurūzų miltų 50 g
kepimo miltelių 9 g
kakavos 20 g
druskos 1 žiupsnelis
Kremui:
vanilinio pudingo 1 pakelis
cukraus 45 g
pieno 0,5 l
margarino VILNIUS kepiniams 125 g
graikinių riešutų 200 g
lazdyno riešutų 100 g
druskos 1 žiupsnelis
Glajui:
pieninio šokolado 100 g
pusiau saldaus šokolado 100 g
margarino VILNIUS kepiniams 20 g
Papuošimui:
graikinių riešutų 20 vnt
Paruošimas:
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite iki putų. Berkite druską, cukrų, 5 šaukštus vandens ir viską išmaišykite Sudėkite trynius ir vėl išmaišykite. Tarpusavyje sumaišykite miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir kakavą. Šį mišinį pilkite į tešlą ir išmaišykite. Pilkite į kepimo formą išteptą riebalais. Kepkite 150 C laipsnių temperatūroje apie 30 minučių. Iškepusį atvėsinkite.

Sumaišykite margariną kartu su pudingo milteliais 45 gramais cukraus, druska ir pienu. Viską gerai išmaišome. Suberiame smulkintus riešutus ir vėl išmaišome.

Biskvitą padaliname į keletą dalių, jas pertepame su kremu ir tada ruošiamės glajų. Šokoladus susmulkinkite ir dėkite į išlydytą karštą margariną, jei reikia, dar pakaitinkite, kad gautumėte vientisą masę.

Glajumi apipilkite tortą, papuoškite graikiniais riešutais ir dėkite į šaldytuvą sustengti. Laikyti nemažiau kaip dvi valandas.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.