Tortas graikinis riešutas
Ingredientai:
Tešlai:
kiaušiniai 4 vnt. cukraus 150 g vanilinio cukraus 1 pakelis miltų 100 g kukurūzų miltų 50 g kepimo miltelių 9 g kakavos 20 g druskos 1 žiupsnelis Kremui: vanilinio pudingo 1 pakelis cukraus 45 g pieno 0,5 l margarino VILNIUS kepiniams 125 g graikinių riešutų 200 g lazdyno riešutų 100 g druskos 1 žiupsnelis Glajui: pieninio šokolado 100 g pusiau saldaus šokolado 100 g margarino VILNIUS kepiniams 20 g Papuošimui: graikinių riešutų 20 vnt
Paruošimas:
Kiaušinių baltymus atskirkite nuo trynių ir išplakite iki putų. Berkite druską, cukrų, 5 šaukštus vandens ir viską išmaišykite Sudėkite trynius ir vėl išmaišykite. Tarpusavyje sumaišykite miltus, krakmolą, kepimo miltelius ir kakavą. Šį mišinį pilkite į tešlą ir išmaišykite. Pilkite į kepimo formą išteptą riebalais. Kepkite 150 C laipsnių temperatūroje apie 30 minučių. Iškepusį atvėsinkite.
Sumaišykite margariną kartu su pudingo milteliais 45 gramais cukraus, druska ir pienu. Viską gerai išmaišome. Suberiame smulkintus riešutus ir vėl išmaišome. Biskvitą padaliname į keletą dalių, jas pertepame su kremu ir tada ruošiamės glajų. Šokoladus susmulkinkite ir dėkite į išlydytą karštą margariną, jei reikia, dar pakaitinkite, kad gautumėte vientisą masę. Glajumi apipilkite tortą, papuoškite graikiniais riešutais ir dėkite į šaldytuvą sustengti. Laikyti nemažiau kaip dvi valandas.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|