Sausainiai Varškėtukai
Ingredientai:
Tešlai:
kvietinių miltų 500 g
margarino VILNIUS kepiniams 50 g
grietinės 180 g
cukraus 30 g
druskos 0.5 a.š
kiaušiniai 2 vnt.
šviesaus romo 40 ml
Įdarui:
razinų 70 g
šviesaus romo 50 ml
varškės 400 g
kiaušinis 1 vnt.
cukraus 50 g
Paruošimas:
Išsijojame miltus, dedame minkštą margariną, grietinę, kiaušinius, druską, cukrų ir romą. Išminkome tešlą, įvyniojame į maišelį ir dedame 40 minučių į šaldytuvą.

Razinas išmirkome rome. Sumaišome varškę, cukrų, kiaušinį ir razinas.

Išimame tešlą iš šaldytuvo ir iškočiojame maždaug pusės centimetro storio lakštą. Išpjauname apskritimus, kuriuose tilptų įdaras, užlenkiame kraštelius.

Ant kepimo popieriumi išklotos skardos sudedame krepšelius ir į juos pridedame įdaro.

Kepame 190 laipsnių temperatūroje 15-20 minučių.

PANAŠŪS RECEPTAI