Pyragaičiai su riešutų įdaru
Ingredientai:
Tešlai:
miltų 320 g
kiaušinis 1 vnt.
margarino VILNIUS kepiniams 50 g
aliejaus 3 šaukštai
grietinės 3 šaukštai
cukraus 80 g
kepimo miltelių 1 šaukštelis
druskos 1 žiupsnelis
Įdarui:
uogienės 350 ml
razinų 125 g
graikinių riešutų 100 g
džiūvėsių 4 šaukštai
miltinio cukraus 2 šaukštai
Paruošimas:
Išsijokite miltus ir sumaišykite su cukrumi. Muškite kiaušinius, išmaišykite ir pilkite aliejų. Berkite kepimo miltelius, nepamirškite nuolat išmaišyti. Ištirpinkite margariną ir supilkite į masę, gerai išmaišykite.

Riešutus šiek tiek pakepinkite orkaitėje ar keptuvėje iki paruduos, o tada sutrinkite kočėlo pagalba. Juos suberkite į uogienę kaip ir razinas.

Tešlą iškočiokite (kad lengviau kočiotųsi ir patogiau būtų kepti, galite tešlą padalinti į keletą dalių, o tada kiekvieną iškočioti). Ant tešlos pabarstykite džiūvėsėlių ir dėkite įdaro, jį išlyginkite ir susukite į ritinį. Dėkite į skardą ir įpjaukite viršuje, kokio dydžio pyragaičių norėsite.

Kepkite 180 C laipsnių temperatūroje apie 30 minučių.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.