Pyragaičiai su riešutų įdaru
Ingredientai:
Tešlai:
miltų 320 g kiaušinis 1 vnt. margarino VILNIUS kepiniams 50 g aliejaus 3 šaukštai grietinės 3 šaukštai cukraus 80 g kepimo miltelių 1 šaukštelis druskos 1 žiupsnelis Įdarui: uogienės 350 ml razinų 125 g graikinių riešutų 100 g džiūvėsių 4 šaukštai miltinio cukraus 2 šaukštai
Paruošimas:
Išsijokite miltus ir sumaišykite su cukrumi. Muškite kiaušinius, išmaišykite ir pilkite aliejų. Berkite kepimo miltelius, nepamirškite nuolat išmaišyti. Ištirpinkite margariną ir supilkite į masę, gerai išmaišykite.
Riešutus šiek tiek pakepinkite orkaitėje ar keptuvėje iki paruduos, o tada sutrinkite kočėlo pagalba. Juos suberkite į uogienę kaip ir razinas. Tešlą iškočiokite (kad lengviau kočiotųsi ir patogiau būtų kepti, galite tešlą padalinti į keletą dalių, o tada kiekvieną iškočioti). Ant tešlos pabarstykite džiūvėsėlių ir dėkite įdaro, jį išlyginkite ir susukite į ritinį. Dėkite į skardą ir įpjaukite viršuje, kokio dydžio pyragaičių norėsite. Kepkite 180 C laipsnių temperatūroje apie 30 minučių.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|