Citrusinių vaisių pyragas
Ingredientai:
Tešlai:
miltų 200 g
cukraus pudros 2 šaukštai
margarino VILNIUS kepiniams 100 g
kiaušinis 1 vnt.
ledinio vandens 3 šaukštai
Įdarui:
apelsinas 1 vnt.
citrinos 3 vnt.
cukraus 400 g
miltų 110 g
kiaušiniai 4 vnt.
cinamono lazdelės 2 vnt.
kardamono 1 žiupsnelis
cukraus pudros ( papuošimui)
Paruošimas:
Išsijojame miltus su cukraus pudra.

Margariną (jis turi būti kietas) padaliname į dvi dalis ir sutarkuojame į miltus.

Pirštais suformuojame iš tešlos "trupinius". Atskirame dubenyje išplakame kiaušinius su šaltu vandeniu ir supilame ant trupinių. Viską lėtai maišome su maišytuvu. Paruoštą tešlą išminkome ir padedame pusvalandžiui į šaldytuvą.

Į tą laiką paruošiame įdarą.

Nutarkuojame vaisių žieveles ir išspaudžiame sultis. Į sultis dedame cinamono lazdelių ir paliekame 15 min.

Tada supilame kiaušinius, cukrų, miltus, kardamoną, žieveles ir viską išmaišome. Pirma maišome lėčiau, o kai masė pradeda darytis vientisa, galima greitį padidinti. Maišiau su mikseriu.

Išimame tešlą, plonai iškočiojame ir tiesiame į kepimo popieriumi išklotą apvalią, aukštesnėmis sienelėmis formą.

Kepame 180 laipsnių temperatūroje, 12 min. Supilame vaisių įdarą ir kepame dar 45 min. Palaukiame, kol pyragas atvės ir apibarstome cukraus pudra.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.