Riešutiniai sausainiukai su kremu ir uogomis
Ingredientai:
Tešlai:
miltų 1 stiklinė
cukraus 100 g
kiaušinis 1 stiklinė
pieno 0.5 šaukto
riešutų 1 stiklinė
margarino VILNIUS kepiniams 2 šaukštai
druskos 1 žiupsnelis
kepimo miltelių 1 šaukštelis
Kremui:
grietinės 200 ml
cukraus pudros 3 šaukštai
grietinės standiklio 1 pakelis
Uogos
Paruošimas:
Kiaušinis išplakamas su cukrumi, druska, tirpintu margarinu, pienu. Viskas gerai išmaišoma. Miltai sumaišomi su kepimo milteliais bei kapotais riešutais Šis mišinys supilamas į kiaušinių masę ir gerai išmaišomas. Tešla iškočiojama ir išpjaunami norimo dydžio sausainukai. Aš naudojau formeles. Kepama 3 minutes 800 galios mikrobangų krosnelėje.

Pasiruošiamas kremas. Grietinė išmaišoma su cukraus pudra. Po to supilamas standiklis ir vėl išmaišoma. Masės dedama ant sausainių ir išdėliojamos uogos. Galima valgyti taip arba dar ant viršaus uždėti kitą sausainį. Dedama į šaldytuvą sustengti.

PANAŠŪS RECEPTAI
Autorius: Linuska
Autorius: Rutela
Autorius: Ilona
Autorius: ginoto