Sausainių pyragas su riešutais
Ingredientai:
arbatinių sausainių 2 pakeliai
margarino VILNIUS kepiniams 200 g
kondensuoto pieno 1 skardinė
kiaušinių trynių 4 vnt.
vanilinio cukraus žiupsnelis žiupsnelis
įvairių riešutų 5 saujos
cukraus pudros (papuošimui)
Paruošimas:
Smulkintuvėje susmulkiname sausainius ir riešutus (dėjau graikinių riešutų, anakardžių ir saulėgrąžų sėklų).

Sumaišome viską su minkštu margarinu ir išminkome tešlą.

Į margarinu išteptą apvalų kepimo indą dedame tešlą, padarydami aukštesnius kraštus, kad neišbėgtų įdaras. Kepame orkaitėje 10 min.

Tuomet kiaušinių trynius atskiriame nuo baltymų. Trynius išplakame su vaniliniu cukrumi ir kondensuotu pienu.
Išimame pyragą iš orkaitės ir supilame trynių masę. Kepame dar 10-15 min., kol užsidės auksinė plutelė.

Iškeptą pyragą papuošiame cukraus pudra ir riešutais.

PANAŠŪS RECEPTAI
Autorius: rudens_kepiniai
Autorius: Blykstė
Autorius: Erika
Autorius: MarinaL
Autorius: Chorchita
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.