Vyšninė vilionė
Ingredientai:
Tešlai:
milltų 0.5 kg
cukraus 1.5 stiklinės
kakavos 2 šaukštai
cinamono 2 šaukštai
margarino VILNIUS kepiniams 300 g
rūgščios grietinės 1 stiklinė
kepimo miltelių 2 a.š.
Įdarui:
kiaušiniai 5 vnt.
cukraus 1.5 stiklinės
riebios varškės 600 g
margarino VILNIUS kepiniams 100 g
miltų 2 šaukštai
vyšnių 5 šaukštai
Papuošimui:
grietinėlės 250 g
truputis citrinos sulčių
cukraus
vyšnių
Paruošimas:
Cukrų, cinamoną,kakavą sumaišyti ir sudėti į miltus. Išmaišyti. Sudėti tešlai skirtą margariną ir sumaišyti, kad neliktu sausų miltų.

Sutrupintuose miltuose padaryti duobutę ir į ją supilti grietinės stiklinę su joje užgesintais kepimo milteliais. Viską gerai suminkyti. Gerai išminkytą tešlą suformuoti į kamuoliuką, įvynioti į plėvelę ir įdėti į šaldytuvą 20 minučių.

Įdarui kiaušinių trynius atskirti nuo baltymų. Į kiaušinių trynius supilti 1 stiklinę cukraus, varškę ir margariną bei viską gerai išplakti mikseriu iki purios masės. Į gautą masę įdėti miltus, vyšnias iš kompoto ar cukruotas vyšnias, išmaišyti. Baltymus išplakti su likusiu cukrumi iki purios masės ir sudėti į trynių masę ir atsargiai išmaišyti.

Orkaitę įkaitinti iki 180-200 laipsnių.
Tešlą iškočioti iki 1 cm storio, kloti į tortinės formą pakeltais kraštais. Dėti į įkaitintą orkaitę ir kepti 10 min.

Apkeptą gaminį aptepti vyšnių sirupu ir sukrėsti varškės masę; toliau kepti apie 40 min.
Iškeptą gaminį papuošti plakta grietinėle su cukrumi ir citrina bei šviežiomis vyšniomis.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.