Varškės ir aguonų pyragas
Ingredientai:
Tešlai:
margarino VILNIUS kepiniams 70 g
grietinės 70 g
kiaušinio 1 vnt
cukraus 2 šaukštai
kakavos 1 v.š.
sodos, gesintos su actu 0.5 šaukštelio
miltų
Varškės sluoksniui: .
varškės 1 kg
kiaušinių 6 vnt
cukraus 1,5 puodelio
margarino VILNIUS kepiniams 50 g
krakmolo 2 šaukštai
citrinos 1 vnt
Aguonų sluoksniui:
aguonų 1 puodelis
cukraus 2 šaukštai
Glazūrai:
šokolado 100 g
pieno 3 šaukštai
margarino VILNIUS kepiniams 30 g
Paruošimas:
Margariną išlydome ir išsukame su grietine ir kiaušiniu. Įmaišome cukrų, kakavą, sodą.

Į tešlą įmaišome miltų. Tešla neturi būti skysta, o vidutinio kietumo.

Tešla išklojame kepimo formos dugną. Tešlą paspauskite. Ant tešlos pilsime aguonų ir varškės sluoksnį.

Varškę išplakame su cukrumi, margarinu, krakmolu ir citrinos sultimis.

Kiaušinių baltymus atskiriame nuo trynių. Trynius išplakame ir sumaišome su varškės mase, o baltymus išplakame atskirai iki putų ir taip pat įmaišome į varškės masę.

Aguonas pamerkiame vandenyje ir palaikome bent 1 valandą. Geriausia užmerktas aguonas palikti per naktį. Aguonas išmaišome su cukrumi.

Ant tešlos pirmiausiai supilame dalį varškės masės, po to aguonų sluoksnį ir vėl varškės.

Kepame pyragą iki 200 C orkaitėje apie 1,5 valandos.

Pyrago viršui aptepti pasigaminame glazūrą. Tepsime, kai pyragas iškeps ir šiek tiek pravės.

Ištirpiname margariną ir šokoladą, įmaišome pieną. Šia mase ir tepsime pyrago viršų.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.