Močiutės obuolių štrudelis
Autorius: Ramunė
Ingredientai:
Obuolių 10 10
Razinų 50 g
Cinamono 1 arbat. šaukštel.
Cukraus 2 valg. šaukšt.
Sutrupintos duonos 2 riek.
Miltų 300 g
Vandens 1 stikl.
Kiaušinis 1 vnt.
Druskos 2 žiups.
Margarinas VILNIUS kepiniams 150 g
Paruošimas:
Kepama su meile ir šiluma. Pagrindinis štrudelio akcentas yra tešla. Jos ruošimui naudoju miltus, vieną kiaušinį, stiklinę vandens, tris šaukštus ištirpinto margarino VILNIUS kepiniams bei šiek tiek druskytės. Visus ingridientus sumaišau ir ypač gerai išminkau, kad tešla būtų tikrai tampri. Gautą tešlą palieku šiltai „prinokti“ valandai laiko. Tuo tarpu ruošiu įdarą. Nulupu ir smulkiai supjaustau obuolius. Tada juos, razinas, cinamoną bei cukrų suberiu į vieną indą ir gerai sumaišau. Ateina laikas imtis pagrindinio štrudelio gaminimo akcento – tešlos kočiojimo. Tešlą reikia iškočioti taip, kad tešla būtų plona, bet netrukinėtų. Tokią tešlą reikia teptuku ištepti ištirpintu margarinu ir dar šiek tiek “patampyti”, kad būtų lygesnė ir dar kartą ištepti išlydytu margarinu. Ant paruoštos tešlos dedu sluoksnį sutrupintos duonos, o ant jos visą paruoštą obuolių ir razinų įdarą bei tolygiai paskirstau. Tešlą susuku kaip vyniotinį ir U raidės forma dedu į margarinu išteptą kepimo skardą ir dar kartą aptepu ištirpintu margarinu. Kepu 40 minučių, 180 laipsnių temperatūroje, kol paviršius gražiai purus. Patiekiu apibarstyta cinamonu. Ypač skanus su ledais. Rekomenduoju visiems!
Recepto istorija:
Šį štrudelį kiek atsimenu visada kepdavau su savo močiute. Jai jis buvo ypatingas tuo, kad jį kepti išmoko dar iš savo mamos ir taip priminė gimtąją Austriją. Štrudelio tešlos gaminimas būdavo tikras ritualas. Dabar šį kepinį gaminu savo šeimai ir labai džiaugsiuosi jai mano dukros perims jį ir gamins savo vaikams. Tai bus tarsi mūsų visų tęstinumas....
PANAŠŪS RECEPTAI