Varškės pyragas Neatsispirsi
Ingredientai:
Tešlai:
margarino VILNIUS kepiniams 200 g
miltų 150 g
cukraus 40 g
pieno 25 ml
kepimo miltelių 0,5 šaukštelio
Pildymui:
kiaušiniai 3 vnt.
varškės 600 g
cukraus 125 g
citrinos sulčių 0,5
krakmolo 50 g
aguonų 130 g
vyšnių be kauliukų 200 g
cukraus pudros (viršui pabarstyti) 1 šaukštas
Paruošimas:
Ištirpintą margariną sumaišome su cukrumi ir pienu. Supilame miltus, kepimo miltelius ir išminkome.

Iškočiojame tešlą - plonai apie 5 mm storio. Išklojame tešla kepimo formą ir prispaudžiame tešlos kraštus prie formos sienelių. Dugną, išklotą tešla, pabadome šakute.

Kiaušinius, varškę, cukrų, krakmolą, citrinos sultis išplakame su mikseriu.

Šaukštu įmaišome aguonas.

Varškės masę supilame į kepimo formą ant viršaus sudedame vyšnias. Viršų pyrago uždengiau folija.

Kepame 200 laipsnių orkaitėje 1 valandą. Po 30 min. foliją nuimkite ir palikite kepti.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.