Medaus tortas
Ingredientai:
Lakštams:
margarino VILNIUS kepiniams 150 g
medaus 1 puodelio
pieno 3 šaukštų
kiaušinių 3 vnt.
cukraus 1 puodelio
sodos 1 a.š.
druskos 1 žiupsnelio
miltų ~4 puodelių
Pertepimui:
grietinėlės 1 kg
cukraus 3/4 puodelio
vanilinio cukraus 1 pak.
Paruošimas:
Margariną išsukame su cukrumi, medumi, pienu, kiaušiniais, soda ir druska. Suberiame miltus ir gerai išminkome.

Tešlą palaikome šiltai 20 min. Tešlą padaliname į 7 dalis. Tuomet iškočiojame kiekvieną jų iki 1 cm storio lakštų. Lakštas turi gautis maždaug 26 cm skersmens.

Sudedame ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skarų ir kepame orkaitėje iki 200 C apie 10-15 min.

Iškepusius ir pravėsusius lakštus ištepame kremu, sudedame vieną ant kito ir paliekame šaltai bent porai valandų.

Pertepimas paruošiamas labai lengvai - Jums tereikia grietinėlę išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, jei norisi galima įlašinti citrinos sulčių. Taip pat kiekvieną lakštą galima plonai patepti medumi.

 1 puodelis 200 m 

Recepto istorija:
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.