Medaus tortas
Ingredientai:
Lakštams:
margarino VILNIUS kepiniams 150 g medaus 1 puodelio pieno 3 šaukštų kiaušinių 3 vnt. cukraus 1 puodelio sodos 1 a.š. druskos 1 žiupsnelio miltų ~4 puodelių Pertepimui: grietinėlės 1 kg cukraus 3/4 puodelio vanilinio cukraus 1 pak.
Paruošimas:
Margariną išsukame su cukrumi, medumi, pienu, kiaušiniais, soda ir druska. Suberiame miltus ir gerai išminkome.
Tešlą palaikome šiltai 20 min. Tešlą padaliname į 7 dalis. Tuomet iškočiojame kiekvieną jų iki 1 cm storio lakštų. Lakštas turi gautis maždaug 26 cm skersmens. Sudedame ant kepimo popieriumi išklotų kepimo skarų ir kepame orkaitėje iki 200 C apie 10-15 min. Iškepusius ir pravėsusius lakštus ištepame kremu, sudedame vieną ant kito ir paliekame šaltai bent porai valandų. Pertepimas paruošiamas labai lengvai - Jums tereikia grietinėlę išplakti su cukrumi, vaniliniu cukrumi, jei norisi galima įlašinti citrinos sulčių. Taip pat kiekvieną lakštą galima plonai patepti medumi. 1 puodelis 200 m
Recepto istorija:
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2021 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|