Maskarponės tortas su juodaisiais serbentais
Ingredientai:
Pagrindui:
sausainių 300 g
margarino VILNIUS kepiniams 150 g
Varškės kremui:
"maskarponės" sūrio 500 g
jogurto 1 indelis
cukraus 100 g
vanilinio cukraus 1 v.š.
citrinos sulčių 0.5
tarkuotos citrinos žievelės 1 šaukštelis
želatinos 2 v.š.
Juodųjų serbentų užpilui:
juodųjų serbentų 400 g
cukraus (pagal skonį) 100 g
želatinos 3 v.š.
vandens 4 v.š.
Paruošimas:
Pagrindas:

Sausainius susmulkiname, margariną išlydome, sumaišome ir sudedame į formą.

Juodųjų serbentų užpilas:

Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Serbentus beriame į puodą, pilame 2 v.š. vandens. Beriame cukrų ir paverdame ant nedidelės ugnies, kol serbentai suminkštės. Cukraus pilti pagal skonį, nuolat ragaujant, kokio saldumo sirupas. Į karštą serbentų sirupą pilame želatiną, išmaišome. Palaukiame, kol atvės.

Varškės kremas:

Į maskarponės sūrį pilame jogurtą, cukrų, citrinos sultis, žievelę, išmaišome. Išbrinkiname ir ištirpiname želatiną, supilame, išmaišome. Ant sustingusio pagrindo pilame truputį mažiau nei pusę varškės kremo, ant jo - serbentų sirupą, vėl varškės kremas ir sirupas. Paliekame 3-4 valandoms šaldytuve.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.