Maskarponės tortas su juodaisiais serbentais
Ingredientai:
Pagrindui:
sausainių 300 g margarino VILNIUS kepiniams 150 g Varškės kremui: "maskarponės" sūrio 500 g jogurto 1 indelis cukraus 100 g vanilinio cukraus 1 v.š. citrinos sulčių 0.5 tarkuotos citrinos žievelės 1 šaukštelis želatinos 2 v.š. Juodųjų serbentų užpilui: juodųjų serbentų 400 g cukraus (pagal skonį) 100 g želatinos 3 v.š. vandens 4 v.š.
Paruošimas:
Pagrindas:
Sausainius susmulkiname, margariną išlydome, sumaišome ir sudedame į formą. Juodųjų serbentų užpilas: Želatiną užpilame vandeniu ir paliekame išbrinkti. Serbentus beriame į puodą, pilame 2 v.š. vandens. Beriame cukrų ir paverdame ant nedidelės ugnies, kol serbentai suminkštės. Cukraus pilti pagal skonį, nuolat ragaujant, kokio saldumo sirupas. Į karštą serbentų sirupą pilame želatiną, išmaišome. Palaukiame, kol atvės. Varškės kremas: Į maskarponės sūrį pilame jogurtą, cukrų, citrinos sultis, žievelę, išmaišome. Išbrinkiname ir ištirpiname želatiną, supilame, išmaišome. Ant sustingusio pagrindo pilame truputį mažiau nei pusę varškės kremo, ant jo - serbentų sirupą, vėl varškės kremas ir sirupas. Paliekame 3-4 valandoms šaldytuve.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|