Keksas su aguonomis ir slyvų uogiene
Ingredientai:
Tešlai:
šilto pieno 225 ml
cukraus 80 g
šviežių mielių 30 g
kiaušiniai 2 kiaušiniai
kiaušinio trynys 1 kiaušinio
miltų 500 g
margarino VILNIUS kepiniams 100 g
druskos žiupsnelis
Įdarui:
pieno 6 šaukštai
aguonų 100 g
medaus 2 šaukštai
cukraus 1 šaukštas
cinamono 0,5 a.š.
slyvų uogienės 200 g
cukraus pudros (pabarstymui)
Paruošimas:
Mieles ištirpiname šiltame piene. Sudedame likusius ingredientus (margarinas turi būti ištirpintas) ir išminkome tešlą. Paliekame maždaug pusvalandžiui, kad iškiltų.

Ruošiame įdarą:

Pieną užverdame, pridedame aguonų, cukraus, medaus, cinamono ir išmaišome.

Kekso formos kepimo indą gerai ištepame margarinu. Tešlą padaliname į 3 dalis. Vieną dalį pilame ant dugno, dedame aguonas, užpilame kita dalimi tešlos, dedame uogienę ir vėl uždengiame tešlos sluoksniu. Paliekame 15 min.

Kepame 175 laipsnių temperatūroje, 45 min. Pabarstome cukraus pudra.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.