Varškės pyragas
Ingredientai:
Tešlai:
miltų 250 g minkšto margarino VILNIUS kepiniams 100 g kiaušinis 1 vnt. sodos 1/2 šaukštelio cinamono 1 šaukštelis cukraus 100 g konjako ar brendžio 1 šaukštas Užpildymui: kiaušiniai 3 vnt. cukraus 2/3 puodelio varškės 750 g manų kruopų 5 šaukštai citrinos sulčių 1 šaukštas vanilinio cukraus 1/2 šaukštelio mandarinai 4 vnt.
Paruošimas:
Į dubenį supilame miltus, cukrų, sudedame į gabaliukus supjaustytą margariną ir viską sutriname su šakute iki trupinių. Įmušame kiaušinį, beriame sodą, cinamoną, supilame brendį ar konjaką ir sumaišome.
Tešlą reikia gerai iškočioti. Turi būti iki 1 cm storio. Tešla išklojame kepimo formą t.y. ir šonus, ir dugną. Tešlą orkaitėje kepame apie 10-15 minučių. Temperatūrą nustatykite iki 180 C. Kol keps mūsų pyrago pagrindas, pasigaminame varškės užpildymą. Kiaušinius išplakame su cukrumi. Įmaišome manų kruopas, varškę, vanilinį cukrų, citrinos sultis. Mandarinus nulupame ir skilteles sudedame ant jau pakepusio pagrindo ir užpilame varškės įdaru. Kepame pyragą iki 180 C orkaitėje dar 50 minučių. Vietoj mandarinų tinka obuoliai, vyšnios, kriaušės ir pan. :)
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|