Medaus – riešutų pyragas
Autorius: Ilona
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Cukrus 1/2 stikl.
Kiaušiniai 1 vnt.
Miltai 1.1/2 stikl.
Vanilinio cukraus 1 arbat. šaukštel.
Riešutų sluoksniui: - l
Margarino 60 g
Rudojo cukraus 1/2 stikl.
Medaus 4 valg. šaukšt.
Riešutų,saulėgražų 200 g
Paruošimas:
Smėlinis pagrindas:  margariną VILNIUS kepiniams išplakti su cukrumi iki baltumo. Sudėti vanilę ir kiaušinį. Išplakti. Palaipsniui suberti miltus, per daug nemaišant. Turi gautis minkšta nelimpanti prie rankų tešla (priklausomai nuo miltų, jų gali prireikti daugiau, bet nepriberkite ir per daug, nes tada iškepusi tešla bus kieta). Suvynioti tešlą į plėvelę ir atšaldyti šaldytuve ne trumpiau kaip 1 val. Orkaitę įkaitinti iki 170 laipsnių. Trečią dalį tešlos įdėti atgal į šaldytuvą. Iškočioti 0,5 cm storio tešlos lakštą ir iškloti 23 cm kvadratinės formos dugną, suformuojant neaukštą kraštelį, kad kepant įdaras neišbėgtų. Subadyti tešlą šakute ir kepti apie 15 min., kol kraštai pagels. Puodelis 236 ml. Riešutų sluoksnis: puode sumaišyti margariną, cukrų ir medų. Nuolat maišant užvirti ir pavirti 2 min. Nuimti nuo ugnies, suberti riešutus, išmaišyti ir sudėti ant apkepto tešlos pagrindo. Per burokinę tarką sutarkuoti ant viršaus likusią tešlą, dėti atgal į orkaitę ir kepti dar 20 – 25 min., kol riešutai įgaus auksinę – karamelinę spalvą. Skanaus!
Recepto istorija:
Pyragas kuris atšalus orams visuomet pakvipdavo namuose.
PANAŠŪS RECEPTAI