Rabarbarų pyragas
Ingredientai:
Tešlai:
miltų 250 g
margarino VILNIUS kepiniams 150 g
cukraus 100 g
kiaušinio 1 vnt.
vanilinio cukraus 30 g
Įdarui:
rabarbarų 450 g
cukraus 120 g
rudojo cukraus 1 šaukštas
krakmolo 1 šaukštelis
citrinos sulčių 1 šaukštelis
Paruošimas:
Margariną išsukame su cukrumi, vaniliniu cukrumi.

Įmušame kiaušinį ir gerai išmaišome.

Suberiame miltus ir išminkome tešlą.

Pasiliekame nedidelį gniužuliuką tešlos papuošimui, visą kitą tešlą sudedame į kepimo skardą. Kepimo skardą prieš naudojant ištepkite riebalais. Kepkite tešlą užkloję folija ir paslėgę žirniais ar pupelėmis 10-15 min. kepame orkaitėje (iki 180 laipsnių).

Rabarbarus nulupkite ir supjaustykite smulkiais kubeliais, sumaišykite su cukrumi. Pavirkite užvirintame vandenyje 2-5 minutes. Vandens daug nepilkite, tik tiek, kad rabarbarai nesviltų.

Rabarbarus sumaišykite su ruduoju cukrumi, krakmolu ir citrinos sultimis.

Šią masę supilkite ant pakepusios tešlos. Papuoškite pyrago viršų likusia tešla.

Pyragą kepkite dar 30 minučių.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.