Karališkas varškės pyragas
Autorius: inieska
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 250 g
Miltai 300 g
Kakava 200 g
Cukrus 240 g
Kepimo milteliai 10 g
Varškė 600 g
Kiaušiniai 4 vnt.
Krakmolas 1 valg. šaukšt.
Paruošimas:
1. Margariną VILNIUS kepiniams ištirpiname, įmaišome cukrų, kakavą ir gerai išminkome. Tada įmaišome miltus ir kepimo miltelius. Suminkome tešlą ir užšaldome. 2. Įdarui varškę ištriname su kiaušinio tryniais išplaktais su cukrumi. Tada įmaišome iki putų išplaktus baltymus su krakmolu. 3. Į skardą tarkuojame tešlą, dedame varškės įdarą ir truputi tešlos užtarkuojame ant viršaus. 4. Kepame 180 laipsnių temperatūros orkaitėje apie 45 min.
Recepto istorija:
Ypatingas tuo, kad nė vienas ragavęs, nepasakė, kad neskanus, Visi jį giria ir kaskart vis prašo, kad iškepčiau. Čia mūsų giminės pyragas!
PANAŠŪS RECEPTAI