Česnakinės bandelės su petražolėmis
Ingredientai:
Tešlai:
šviežių mielių 15 g
pieno 225 ml
cukraus pudros 2 šaukšteliai
druskos 2 šaukšteliai
kvietinių miltų 450 g
margarino VILNIUS kepiniams 30 g
kiaušinis 1 vnt.
Įdarui:
margarino VILNIUS kepiniams 55 g
česnako 4--6 skiltelės
šviežių arba džiovintų petražolių lapų 2 šaukštai
Paruošimas:
Iš pradžių pasidarome įdarą. Susismulkinam česnaką bei petražoles ir gerai sumaišome su margarinu.

Mieles sumaišome su cukrumi ir 2 šaukštais šilto pieno ir šiek tiek miltų. Išmaišome ir paliekame keliolikai minučių.

Miltus ir druską sumaišome tarpusavyje ir kapojame kartu su margarinu. Padarome duobutę centre ir į ją pilame mielių mišinį, mušame kiaušinius ir likusį pieną. Tešlą minkome apie 10 minučių, ji turi nelipti prie rankų, o jei yra per biri, pripilti pieno. Išminkytą tešlą dedame šiltai padvigubėti.

Tešlą iškočiojame maždaug 30 x 80 cm dydžio ir aptepame įdaru. Tada supjaustome juotelėmis. Ir formuojame norimo dydžio, formos ar išvaizdos bandeles. Bandeles aptepti tirpintu margarinu ir apibarstyti džiūvėsiais ar manų kruopomis. Dar paliekame pakilti apie 20 - 30 minučių.

Kepame 190 C laipsnių orkaitėje apie 15 - 20 minučių. Galima tiekti šiltas ir šaltas.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.