Morenginis pyragas
Ingredientai:
Tešlai:
margarino VILNIUS kepiniams 300 g
kiaušinių trynių 3 vnt.
miltų 3 stiklinės
sodos (gesintos actu) 1 a.š.
Pirmam kremui:
cukraus 1 stiklinė
kiaušinių baltymų 3 vnt.
Antram kremui:
sutirštinto pieno 1 skardinė
margarino VILNIUS kepiniams 200 g
graikinių riešutų 1 stiklinė
Paruošimas:
Tešlai skirtus produktus gerai išmaišome ir išminkome tešlą. Dedame 3 valandoms į šaldytuvą.

Maišytuvu pagaminame morenginį kremą iš kiaušinių baltymų ir cukraus.

15-20 min. prieš kepimą išimame tešlą ir padaliname į tris dalis. Dedame tešlos rutuliuką ant kepimo popieriaus ir pirštais padarome, maždaug 5 mm storio apskritimą. Trečdalį riešutų tolygiai beriame ant tešlos ir "užklojame" morenginio kremo sluoksniu. Kepame 25-30 min. iki 100 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tą patį padarome ir su kitomis dviem tešlos dalimis. Iškepusius lakštus paliekame atvėsti.

Sutirštintą pieną verdame 2 valandas ir sumaišome su margarinu. Šiuo kremu tepame kiekvieną lakštą.

Papuošiame pagal savo skonį.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.