Morenginis pyragas
Ingredientai:
Tešlai:
margarino VILNIUS kepiniams 300 g kiaušinių trynių 3 vnt. miltų 3 stiklinės sodos (gesintos actu) 1 a.š. Pirmam kremui: cukraus 1 stiklinė kiaušinių baltymų 3 vnt. Antram kremui: sutirštinto pieno 1 skardinė margarino VILNIUS kepiniams 200 g graikinių riešutų 1 stiklinė
Paruošimas:
Tešlai skirtus produktus gerai išmaišome ir išminkome tešlą. Dedame 3 valandoms į šaldytuvą.
Maišytuvu pagaminame morenginį kremą iš kiaušinių baltymų ir cukraus. 15-20 min. prieš kepimą išimame tešlą ir padaliname į tris dalis. Dedame tešlos rutuliuką ant kepimo popieriaus ir pirštais padarome, maždaug 5 mm storio apskritimą. Trečdalį riešutų tolygiai beriame ant tešlos ir "užklojame" morenginio kremo sluoksniu. Kepame 25-30 min. iki 100 laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tą patį padarome ir su kitomis dviem tešlos dalimis. Iškepusius lakštus paliekame atvėsti. Sutirštintą pieną verdame 2 valandas ir sumaišome su margarinu. Šiuo kremu tepame kiekvieną lakštą. Papuošiame pagal savo skonį.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|