Šokoladinis aguonų pyragas
Ingredientai:
Tešlai:
Cukraus 200 g
Kiaušinių 4 vnt.
Vanilinio cukraus 35 g
Grietinėlės 200 g
Aguonų 250 g
Miltų 150 g
Kepimo miltelių 30 g
Pieno 6 š.
Stiprios kavos 250 ml.
Kremui:
Pieno 0.5 l.
Cukraus 4 š.
Želatinos 25 g
Margarino VILNIUS kepiniams 200 g
Glazūrai:
Cukraus 3 š.
Kiaušinių 2 vnt.
Kakavos miltelių 2 š.
Kokosų aliejaus 80 ml.
Paruošimas:
Tešla:

Atskiriame baltymus nuo trynių: baltymus išplakame iki putų; kiaušinių trynius sumaišome su cukrumi ir vaniliniu cukrumi. Sudedame likusius ingredientus (išskyrus kavą) ir galiausiai įmaišome baltymus.

Tešlą sudedame į kepimo formą ir ant viršaus užpilame kavos, paskirstant po visą paviršių.

Kepame kepimo skardoje, nustačius 175 °C temperatūrą, apie 20 minučių.

Kremas:

Pieną pakaitiname su cukrumi ant silpnos ugnies. Supilame ištirpintą margariną bei ištirpintą želatiną. Gerai išmaišome.

Ant iškepusio ir atvėsusio pyrago supilame kremą ir paliekame šaldytuve, kad sustengtų. Beje, kepimo formą naudokite aukštais kraštais, kad tilptų ir pats pyrago pagrindas, kremas ir glazūra. Tik kai galutinai bus paruoštas ir sustengęs pyragas, galima išimti iš formos. Patariu naudoti kepimo formą, kurios dugnas ir šonai nusiima.

Glazūra:

Kokosų aliejų ištirpiname, sumaišome su cukrumi, kiaušiniais bei kakavos milteliais. Kad lengviau maišytųsi, pakaitiname ant silpnos ugnies iki 5 minučių.

Glazūra padengiame pyrago viršų. Tepsime ant jau sustengusio kremo sluoksnio.

Pyragą palikite šaldytuve, kol glazūra sustengs.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.