Pyragas su obuoliukais
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 150 g
Kiaušiniai 4 vnt. Obuoliai 8 vnt. Kepimo milteliai 2 arbat. šaukštel. Miltai 150 g Cukrus 1 skilt. Vanilinis cukrus, cinamonas 1 žiups. Migdolų drožlės 1 saujelė
Paruošimas:
Obuoliukus nuplaukite, perpjaukite per pusę, pašalinkite sėklializdžius, supjaustykite plonomis skiltelėmis ir pakepinkite su margarinu VILNIUS kepiniams, kol iš obuolių išsiskirs sultys ir jie suminkštės. Kiaušinius su paprastu ir vaniliniu cukrumi išplakite iki vientisos masės, tada įmaišykite grietinę, ištirpintą margariną VILNIUS kepiniams, po truputį suberkite miltus ir kepimo miltelius. Tešlą gerai išmaišykite iki vientisos masės. Karščiui atsparią kepimo formą ištepkite riebalais, pabarstykite džiuvėsėliais, ant dugno berkite migdolų drožlių įpilkite truputį tešlos, tada tolygiai paskirstykite šutintus obuolius. Ant obuolių užberkite kelis šaukštelius su cukrumi sumaišyto cinamono,tada ant jų sukrėskite likusią tešlos masę. Kepkite iki 180 laipsnių įkaitintoje orkaitėje 30 minučių.
Recepto istorija:
Dar vaikystėje labiausiai patikdavo obuolių pyragu kvepiantys namai... Jie taip skaniai kvepia... Tad nenuostabu, kad turėdama savo šeimą, ją lepinu pyragais rudens vakarais . O obuolių pyragas tikrai paprastas, skanus ir kvepiantis. Į mano receptų knygą atkeliavo iš žurnalo iškarpų, pati šiek tiek patobulinau... Nuo mažumės mano mamytė kirpdavo visus žurnalus klijuodavo į sąsiuvinį, išgirdusi rašydavo, patobulindavo ir kepdavo mums. Tą bruožą ir aš paveldėjau, savaip patobulindama receptus.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|