Be pavadinimo
Ingredientai:
Tešlai:
margarino Vilnius kepiniams 240 g
cukraus (pagal skonį) 150-200 g
kiaušinis 1 vnt
miltų (jei tešla per minkšta ir negalite išpjauti figūrėlių, įberkite šiek tiek daugiau miltų) 500 g
vanilinio cukraus 1 šaukštas
druskos 1 žiupsnelis
Cukraus glajui:
cukraus 225 g
šilto vandens ar sulčių 30-40 ml
galima dėt maistinių dažų
Paruošimas:

Kambario temperatūros margariną išsukite su cukrumi, kol masė taps balta. Įmuškite kiaušinį ir maišykite, kol masė taps puri. Įlašinkite vanilės esenciją, suberkite druską ir miltus, išminkykite kietą tešlą, ją padėkite į šaldytuvą ir laikykite 30 minučių.Orkaitę įkaitinkite iki 160 °C.
Plonai iškočiokite tešlą, ją supjaustykite figūrine sausainių formele. Sausainius sudėkite į kepimo popieriumi išklotą skardą ir kepkite 13-15 minučių, išimkite ir atvėsinkite.
Glaistui: Cukrų sumaišyt su vandeniu ar sultimis. Šiuo glajum reikia greit puošti nes greit stingsta :)

PANAŠŪS RECEPTAI