Imbieriniai sausainukai
Ingredientai:
malto imbiero 1 v. š.
muskato 1 a. š.
maltų gvazdikėlių 1 a. š.
cinamono 1 šaukštelis
kepimo miltelių 1 šaukštelis
druskos (patartina gerai ištirpinti šaukšte vandens) 1 šaukštelis
margarino VILNIUS kepiniams 200 g
miltų 6 stiklinės
cukraus 1 stiklinė
skysto medaus 1 stiklinė
kiaušinių 2 vnt
vanilinio cukraus 1 žiupsnelis
Paruošimas:
Margariną ir 4 šaukštus medaus sudėti į dubenį ir viską pakaitinti mikrobangėje. Į skystą medaus ir margarino masę supilti cukrų ir žiupsnelį druskos. Išmaišyti ir įtešlą įmušti kiaušinius bei sudėti visus prieskonius. Įpylti nugęsintą sodą su actu bei miltus. Užminkyti tešlą, ji turi būti ne per kieta. Pusvalandžiui įkišti į šaldytuvą kad sustingtų ir kočioti tešlą, iš kurios formėmis išspausti sausainiukus.
Glazūrai sumaišyti cukraus pudrą su maistiniais dažais arba įvairių spalvų sultimis. Turi gautis gana tiršta masė, kuria dekoruoti sausainius. Kepti apie 15 min. 200oC orkaitėje.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.