Medaus tortas
Ingredientai:
Tešlai:
kiaušiniai 3 vnt
medaus 3 dideli šaukštai
margarino VILNIUS 100 g
cukraus 1 stiklinė
sodos (ne kepimo milteliai ) nugesintos 3 maži šaukšteliai
miltų (gali ir pritrūkti saujelės kitos ) 5 stiklines
Kremui:
grietinėlės po 450 ml. 36 proc. riebumo 4 indeliai
cukrus
citrinos sulčių
Paruošimas:
Gamyba:
Tešla
Į didoką bliūdelį reikia idėti visus produktus išskyrus sodą , bliūda statyti ant puodo su verdančiu vandeniu ir visus produktus gerai išmaišyti (čia tam ,kad nesutrauktų kiaušinių) bešildamas margarinas savaime po truputį ištirps. Kai mase smarkiai įkais, supilti nugesintą sodą (sodą būtinai nugesinti įpylus į ją porą šaukštų acto, ir supilti ją į karštą tešlą (smarkiai suputos), gerai išmaišyti, nukelti bliūdą ir supilti miltus, gerai išmaišyti bliūde. Kai jau bus sunku maišyti, išversti tešlą ant smarkiai miltais pabarstyto stalo ir suminkyti, ji turi nelipti prie rankų ir susiminkyti į gabalą, kuris padėjus neturi subliūkšti.
Kočiojant teslą stalą smarkiai reikia pabarstyti miltais, ji lipni. Kočioti reikia kol tešla dar šilta.

Šitus blynelius galima susikepti ir iš anksto, kad ir prieš mėnesį, jie negenda, tada tepant tortą bus mažiau darbo.

Gamyba:
Kremas
Grietinėlę (būtinai gerai atšaldytą, kitaip galima pagaminti naminį sviestą) plakti su elektriniu mikseriu visu greičiu su cukrumi ir citrinos rugštimi, ji po truputį pradeda tirštėti, plaki tol kol mikserio šluotelė ją tiesiog pradeda tarsi pjauti, sustabdžius mikserį ir jį ištraukus matosi indo dugnas, o grietinėlė taip ir stovi kaip bokštas net nepajuda iš vietos, įsivaizduokit - apverti tą indą aukštyn kojom, o grietinėlė nė nebando išbėkti, jokių želatinų

Pagal šitą receptą blyneliai labai puikiai susigeria tik nuo plaktos grietinėlės, jų nereikia sulaistyti nes gausis košė. Kepti labai karstai 250C., vos įkišti ir jau traukti reikia.

SĖKMĖS !!!

PANAŠŪS RECEPTAI