Sveikas morkų tortas
Ingredientai:
Tešlai
dideli kiaušiniai 4 vnt
šviesiai rudos cukraus 2 puodeliai
Vilniaus margarino kepiniams 300 g
miltų 2 puodeliai
kepimo miltelių 2 a. š.
cinamono 2 a. š.
druskos 1 šaukštelis
tarkuotų morkų 3 puodeliai
auksinių razinų 1 puodelis
susmulkintų šviežių ( arba konservuotų) ananasų 1 puodelis
Sūrio kremui:
Margarinas VILNIUS kepiniams 200 g
lydyto grietinėlės sūrio, minkšto (tipo Panemunės pievų, Dzintars ir pan.) 400 g
vanilės ekstrakto 400 gr cukraus pudros 2 a. š.
Papuošimui:
kokoso drožlių 100 g
Paruošimas:
Kiaušinius ir cukrų gerai išsukti maišytuvu, tada supilkite ištirpintą ir atvėsintą margariną ir pastoviai maišykite. Tada suberti išsijotus miltus, kepimo miltelius, cinamoną ir druską kartu. Iš vėl maišykite. Pabaigoje įdėti morkas, razinas ir ananasus ir gerai išmaišyti.
Padalinkite tešlą į dvi kepimo formas (gali būti viena apvali kita keturkampė), iškloti kepimo popieriumi. Įkaitinkite orkaitę iki 200C Kepkite apie 25-30 minučių. Leiskite atvėsti prieš išimdami iš formos.
Apvalioje formoje keptą dalį dėti į šaldiklį valandai laiko. Jį perpjovus pusiau formuojamas kiškis.
Kol pagrindas aušta pasigaminame kremą. Grietinėlės sūrį ir kambario temperatūros sviestą gerai išmaišyti plaktuvu iki vientisos masės.
Pridėti cukraus ir vanilės ir sukti iki vientisos lygios baltos masės.
Atšalusį kvadratinį pagrindą padalinti pusiau, sutepti kremu ir uždėti vieną dalį ant kitos. Aptepti kremu. Ant viršaus dėti sulipdytą perpjautą pusiau apvalią formą- kuri bus zuikis. Ją taip pat aptepti kremu. Leisti sustingti apie valandą laiko ir tada puošti kokoso drožlėmis.
Zuikio akis ir nosį darome kaip išmanome :). Aš dariau iš draže saldainių, morkos. Ausis iškirpau iš kartono. Vaikams patiko.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.