Tortas be pavadinimo
Ingredientai:
Biskvitui:
kiaušiniai 5 vnt
cukraus 170 g
miltų 190 g
Pertepimui:
riebios grietinės 1 stiklinė
kreminio sūrio (pvz. Philadelphia arba Creme Bonjour) 200g Mascarpone sūrio 250 g
želatinos 2 šaukštai
cukraus 1.5-2 stiklinės
smulkintų riešutų (naudojau graikinius) truputis citrinos rūgšties 1 sauja
Sviestiniam Šarlot kremui:
kiaušinis 1 vnt
cukraus 1 stiklinė
margarino VILNIUS kepiniams 200 g
pieno 0,5 stiklinės
citrinos rūgšties 0,5 a.š.
truputis vanilės ekstrakto
Dengimo masei ir figūrėlėms:
gliukozės miltelių 0,5 stiklinės
vandens 3-4 v. š.
Paruošimas:
Kiaušinius su cukrum plakam ilgai ir nuobodžiai - apie 10 minučių, kol masė smarkiai padidėja (apie 3 kartus). Tada lėtai mediniu šaukštu įmaišome persijotus miltus, o kai visi miltai sudėti, lėtai maišome, kol visai nebebus jokių gumuliukų (užtruks apie 7 minutes). Kepame 23cm skersmens skardoje apie 40 minučių (temperatūra - 180 laipsnių).
Iškepusį biskvitą išimame, palaukiame, kol visai atauš, tada aštriu peiliu supjaustome į 4 sluoksnius.

Grietinę ir sūrį sudedame į didelį dubenį, gerai išmaišome. Pilame cukrų ir labai gerai išplakame, kol masė bus vientisa. Maišydami pilame išbrinkintą ir ištirpintą želatiną bei pagal skonį įberiam šiek tiek citrinos rūgštelės. Sutepame tortą (biskvitus reikėtų sulaistyti cukraus sirupu, kad tortas nebūtų per sausas). Į vieną sluoksnį galite įmaišyti smulkintų riešutų, į kitą - tarkuoto arba tirpinto šokolado - jūsų teisė improvizuoti).

Kiaušinį išplakame su cukrumi supilame pieną ir verdame. Pamatę pirmuosius burbuliukus, nukeliame nuo ugnies, suberiame citrinos rūgštelę, įpilame vanilės esencijos ir ataušiname. Išplakame margariną VILNIUS iki purumo, tada į jį lėtai pilame prieš tai paruoštą ir ataušintą masę, nuolat plakdami. Kremu aptepame tortą, stengiamės aptepti kuo lygiau, kad dengimo masė užsidėtų lygiai.

Išbrinkiname želatiną. Į gliukozę supilame vandenį ir verdame nedideliame puode, kol masė pasidaro skaidri, tada dar paverdame 2-3 minutes (ne ilgiau!). Išvirusį sirupą pilame ant išbrinkusios želatinos ir gerai išmaišome, kol ši išsilydys, supilame aliejų ir gliceriną. Trečdalį cukraus pudros išsijojame į didelį dubenį ir supilame išvirtą sirupą. Maišome, vis pridėdami išsijotos pudros, o kai maišyti darosi per sunku - pradedame minkyti. Masė turi būti panaši į plastiliną. Suvyniojame į maistinę plėvelę, paliekame kambario temperatūroje 1-2val, o tada galime dažyti, kočioti, dengti tortą ir konstruoti figūrėles.Kitus papuošimus galima daryti su likusiu Šarlot kremu, pabarstukais, žodžiu, pasitelkite fantaziją :)

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.