Tortas "kempiniukas"
Ingredientai:
Tešla:
miltų 100 g
kiaušiniai, kambario temperatūros 3 vnt
cukraus 90 g
margarino VILNIUS kepiniams 20 g
pieno 2 v. š.
vanilinio cukraus 1 a. š.
Įdaras:
konservuotų mangų 150 g
cukraus 50 g
persikų arba mangų jogurto 150 g
grietinėlės (35 %) 250 g
želatinos 15 g
vandens 45 ml
Paruošimas:
Biskvitas. Kiaušinius su cukrumi plakite mikseriu didžiausiu galingumu 5-7 min., kol masė padidės 2 kartus ir taps tiršta. Tuomet sumažinkite galingumą iki minimalaus ir paplakite dar 1-2 min. (tai padės stabilizuoti deguonies pasiskirstymą tešloje). Labai atsargiai,kad nesukristų kiaušinių masė, per 3 kartus įmaišome persijotus miltus. Pilame margariną, gerai išmaišome, ir galiausiai supilame pieną ir vanilę. Viską atsargiai maišome iki vientisos masės.
Įkaitiname orkaitę iki 170 C, pilame tešlą į 20 cm. skersmens kepimo popieriumi išklotą torto formą nuimamais kraštais. Kepame 30-35 min., baigdami kepti patikriname biskvito vidų mediniu pagaliuku - jei pagaliukas sausas, biskvitas iškepęs. Formą orkaitėje reikėtų statyti kuo žemiau, kad viršus per daug neruduotų. Iškeptą atvėsiname ir horizontaliai perpjauname į 3 lakštus.
Kremas. Užpilame želatiną vandeniu ir paliekame, kad išbrinktų. Dubenyje blenderiu sumalame iki vientisos tyrės konsistencijos mangus, jogurtą ir cukrų. Išplakame iki standžių putų grietinėlę. Atsargiai sumaišome su mangų mase. Ant nedidelės ugnies ištirpiname želatiną, atvėsiname ir supilame į kremą. Išmaišome. Jei kremas labai skystas, galima palaikyti šaldytuve, kol pradės stingti.
Torto surinkimas. Biskvitų kraštus apipjauname 2-3 mm. Į tą pačią 20 cm. torto formą dedame vieną lakštą, užpilame 1/3 kremo, dedame antrą lakštą, vėl užpilame kremo, ir galiausiai trečią lakštą ir ant jo likusį kremą. Svarbu, kad kremas gerai subėgtų į formos kraštus (tas vietas, kur apipjovėme biskvitą). Tortą stingdome šaldytuve ne mažiau 3-4 h. Sustingusį papuošiame konservuotais persikais ar cukraus mase kaip pas mane. Skanaus!
P. S. Tortas labai skanus, drėgnas ir labai gaivus...
PANAŠŪS RECEPTAI