Tortas Triufelis
Ingredientai:
Biskvito lakštams:
tryniai 9
baltymai 8
cukraus 200 g
margarino Vilnius kepiniams 100 g
vyno akmens 1/2 a. š.
karšto vandens 3 v .š.
kakavos miltelių 3 v. š.
miltų 7,5 v. š.
krakmolo 3 v. š.
Sirupui:
vandens 6 v. š.
cukraus 4 v. š.
likerio 2 v. š.
Kremui:
šokolado 300 g
grietinėlės 1 litras
Paruošimas:
Ant kepimo popieriaus nupiešti aštuonis 24 cm skersmens apskritimus.
Baltymus išplakti su vyno akmeniu ir 100 g cukraus iki standumo.
Trynius su likusiu cukrumi išplakti iki baltumo. Toliau plakant supilti karštame vandenyje ištirpintą kakavą. Miltus persijoti su krakmolu ir įmaišyti į trynių masę. Supilti ištirpintą margariną. Per tris kartus atsargiai įmaišyti baltymus.
Ant kiekvieno apskritimo paskleisti lygiu sluoksniu apie 1/2 stiklinės tešlos ir išlyginti lopetėle. Kepti iki 190º C įkaitintoje orkaitėje 5 - 8 minutes. Nuo ataušusių biskvitų nuimti kepimo popierių.

Sirupui vandenį užvirti su cukrumi. Nukelti nuo viryklės ir įmaišyti likerį.

Kremui grietinėlę kaitinti, kol praktiškai užvirs, užpilti ant susmulkinto šokolado ir gerai išmaišyti, kad šokoladas visiškai ištirptų. Atšaldyti keletą valandų šaldytuve (o dar geriau per naktį). Ataušusią masę išplakti iki standumo.

Kiekvieną lakštą sudrėkinti sirupu, aptepti kremu, sudėti vieną ant kito. Torto šonus ir viršų taip pat aptepti kremu. Papuošti. Skanaus!

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.