Meškutis "3D"
Ingredientai:
Tešla:
medaus 2 šaukštai
kiaušiniai 2 vnt
pieno 2 šaukštai
cukraus 1 stiklinė
nugesintos sodos 2 šaukšteliai
Vilniaus margarino kepiniams 70 g
miltų 2 stiklinės
Kremas pertepti:
grietinės 800 g
cukraus pagal skonį
Kremai papuošti:
baltymai 2
vandens 3-3,5 v. š.
cukraus 110 ml
margarino 140 g
citrinos rūgštelės 1 nubrauktas a. š.
Paruošimas:
Tešlos gamyba:
Į dubenį sudedame medų, kiaušinius,pieną margariną ir cukrų.Viska gerai išmaišome.Tada tą dubenį statome ant puodo su verdančiu vandeniu,kartas nuo karto pamaišome,kad margarinas gerai ištirptų.Kai masė smarkiai įkais supilam nugesintą sodą.Smarkiai suputos,gerai išmaišyti ir nuimti nuo puodo.Sudedame miltus ir gerai viska išminkome.Tešla neturi lipti prie rankų.Ant stalo pasibarstome miltų ir išsikočiojame norimus lakštus. Kepame apie 200C ikaitusioje orkaitėje.

Kremo pertepimui gamyba:
Grietinę sumaišome su cukrumi ir pusvalanduką palaukiame,kad jis ištirptų.Tada iškeptus lakštus pertepame su su grietine ir paliekame per nakti,kad gerai susigertų.

Kremo papuošimui gamyba:
Vandenį su cukrumi sumaišome,statome ant ugnies.Visos cukraus granulės turi ištirpti prieš sirupui užverdant.Sirupą būtina stropiai maišyti kol jis užverda.Kol verda sirupas,išsiplakam baltymus iki standžių putų.Sirupu nuplikom baltymus ir plakam gautą morengą,kol atvės iki kambario temperatūros.Kai atvėsta dedame po šaukštą margarino ir plakame toliau.Po margarino sudedam visus kitus produktus.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.