Kempiniukas
Ingredientai:
margarino VILNIUS kepiniams 100 g
kiaušiniai 3 vnt
natūralaus medaus 3 dideli šaukštai
cukraus 1 stiklinė
sodos, ją reikės nugesinti su rūgštimi 3 maži šaukšteliai
miltų 5 stiklines
Kremui:
grietinėlės po 450 ml. 36% riebumo 4 indeliai
Cukrus pagal skoni
Citrinos sulčių
Paruošimas:
Gamyba:
Tešla
Į metalinį dubenį reikia įdėti visus produktus išskyrus sodą, bliūdą statyti ant puodo su verdančiu vandeniu ir visus produktus gerai išmaišyti (tai daroma tam, kad nesutrauktų kiaušinių). Kai ištirps medus ir margarinas Vilniaus, supilti nugėsintą sodą, gerai ismaišyti, nukelti bliūdą ir supilti miltus, gerai išmaišyti bliūde. Kai jau bus sunku maišyti suminkyti tešlą, kad neliptų prie rankų. Jei trūks miltų, truputį pridėti.
Kol karšta tešla reikia kočioti norimos fomos blynus. Aš visada kočioju ant kepimo popieriaus, nes tuomet gaunasi plonesni lakšteliai ir yra lengviau išimti iš orkaitės.

Gamyba: Kremas
Grietinėlę (būtinai gerai atšaldyta, kad nesigautų sviestas) išplakti su cukrumi ir citrinos rūgštimi iki standumo. Tuomet į ją įmaišyti "Plombyro" skonio varškę ir dar kartą viską išplakti.

Imti medučio lakštus, pertepti kremu ir taip sluoksniuoti tortą. Padarytą tortą dėti į šaldytuvą nakčiai, kad susigertų kremas i lakštus ir sustingtų.
O tuomet jau jūsų fantazijos reikalas kaip puošite. Aš puošiau saldainių mase.
Skanaus

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.