Pyragius
Ingredientai:
kiaušinių tryniai 5
cukraus 1 stiklinė
margarino VILNIUS kepiniams 200 g
grietinės 1 stiklinė
nubrauktos sodos 1 a. š.
juodųjų serbentų uogienė
manų kruopų 3-4 šaukštai
miltai (tiek kad tešla neliptų prie rankų ir būtų minkšta)
Paruošimas:
Trynius, cukrų ir ištirpintą margariną išplakam, po to dedam nugesintą sodą su grietine ir miltus, suminkome tešlą. Imam skardą kurioje kepsite pyraga, ją patepam trupučiu aliejaus, tada klojam tešlą per visą skardą. Aš tai darau rankomis, tada į juodųjų serbentų uogienę dedam 3-4 šaukstus manų, išmaišom ir supilam ant tešlos ir vel dedam sluoksnį tešlos. Dedam į 185 temp orkaitę, kepam apie pusvalandį (na aš vis pasižiūriu kaip kepa, kai matau, kad jau gelsta viršus tada pradedu plakti baltymus), baltymus išplakam su cukrum iki standžių putų ir uždedam ant pyrago ir vel į orkaitė,kol baltymas išsipūs ir pasidarys kaip morengas....SKANAUS:)
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.