Karamelės lašas
Ingredientai:
Tešlai:
margarino VILNIUS kepiniams 200 g
cukraus 200 g
vanilinio cukraus 1 a. š.
kiaušiniai 4 vnt
krakmolo 100 g
miltų 100 g
kepimo miltelių 1 a. š.
Įdarui:
grietinėlės 420 g
cukraus 3 šaukštai
Citrinos rūgštelės pagal skonį
Rududu 0,5 indelio
grietinėlės standiklio 2 pak.
Biskvitų sulaistymui:
vandens 200 g
citrinų sultys 2
cukraus 2 a. š.
Paruošimas:
Minkštą kambario temperatūros VILNIAUS margariną kepiniams išplakti su cukrumi iki purumo (apie 5 min.). Po vieną įmaišyti kiaušinius, po kiekvieno gerai išmaišant (~ 1 min.). Suberti miltus, sumaišytus su krakmolu ir kepimo milteliais, ir atsargiai išmaišyti.

Gautą masę supilti į riebalais išteptą kepimo indą ir kepti iki 190 C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 35 minutes. Atvėsinti ir perpjauti į keturias dalis - turėsime keturis plonus torto biskvitus.

Grietinėlę su cukrumi ir citrinos rūgštele šiek tiek paplakti, supilti grietinėlės standiklį ir išplakti iki standumo. Padėti valandai į šaldytuvą.

Supjaustytus ir sulaistytus biskvitus pertepti grietinėlės kremu, pamėtyti rududu gabaliukais ir užtepti vėl grietinėlės, dedame antrą biskvitą ir kartojame viską iš naujo. Tortą lengvai paslėgti ir kelias valandas pašaldyti. Aplyginti kraštus, ir aplieti skystu glajumi (galima ir kitaip puošti). Skanaus!

Labai skanus, drėgnas ir skanus tortas :)

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.