Tortas Meškinas
Ingredientai:
Tešlai reikės:
miltų 4 stiklinės
margarino VILNIUS kepiniams 100 g
cukraus 1 stiklinė
kiaušinių 3 vnt
medaus 3 šaukštai
acto 2 šaukštai
sodos 1 a. š.
kepimo miltelių 1 a .š.
Kremui reikės:
jogurto 200 g
kondensuoto pieno 100 ml
rikotos sūrio 300 g
avietės 200 g
vandens 100 ml
varškės 180 g
želatinos 30 g
Masei papuošimui reikės:
cukraus pudros 500 g
bulvių krakmolo 100 g
Paruošimas:
Eiga
Kiaušinius gerai išplakam su cukrumi. Margariną ištirpinam (bet neužvirinam) ir sumaišom su medum. Miltus išsijojam ir sumaišom su kepimo milteliais. Sodą nugesinam su actu. Į kiaušinių masę pilam išlydytą margariną „Vilnius" su medum, nugesintą sodą, miltus. Užmaišom tešlą. Tešlą turėtų būti kočiojama, bet ne per kieta. Iškočiojam papločius. Turėtų išeiti 6-8 papločiai, todėl kočioti reikia gana plonus.
Kepti 170-180 laipsnių temp, kol iškeps.

Eiga
Jogurtą, rikotą, varškę (sutrintą), kondensuotą pieną viską išplakti iki vientisos masės.
Ištirpinti želatiną vandenyje ir plona srovele įmaišyti į paruoštą masę, viską išplakti.
Šiuo kremu sutepam visus papločius, torto viršų ir šonus.
Tarp papločių ant kremo pabarstyt avietes.

Masei papuošimui reikės:
cukraus pudros 500 gr
bulvių krakmolo 100 gr.
želatinos 30 gr.
valgomų natūralių dažų

Eiga
Ištirpinti želatiną vandenyje ir plona srovele įmaišyti į cukraus pudrą ir krakmolą. Viską gerai išminkyti iki vientisos (kaip plastelinas) masės.

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.