Skaniausias medaus tortas
Autorius: Indrė
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Miltai 4 stikl.
Cukrus 1 stikl.
Kiaušiniai 2 vnt.
Medus 2-3 valg. šaukšt.
Soda 1 arbat. šaukštel.
Grietinė 35% 1 l
Citrinos sultys 6 valg. šaukšt.
Cukraus pudra 6 valg. šaukšt.
Želatina 15 g
Paruošimas:
Pirmiausia pasigaminame torto lakštus. Į puodą beriame cukrų, dedame margariną ir medų. Statome ant vandens garų vonelės ir nuolat maišydami kaitiname, kol masė taps vienalytė ir ištirps cukrus. Tuomet masę atvėsiname (kad nesutrauktų kiaušinių), bet neatšaldome visiškai – ji turi būti šilta. Pilame į ją išplaktus kiaušinius, gerai išmaišome. Tuomet actu nugesiname sodą, supilame į turimą masę, iš karto viską išmaišome. Beriame 3 stikines miltų, užminkome tešlą. Tada ant stalo suberiame likusią 1 stiklinę miltų ir išverčiame ant jų tešlą. Minkome, kol tešla taps minkšto plastilino konsistencijos ir nelips prie rankų. Tešlą daliname į 5 dalis. Kiekvieną gabaliuką iškočiojame ant kepimo popieriaus. Jei tešla limpa prie kočėlo – pabarstykite truputį miltų. Papločio skersmuo turi būti didesnis, nei 26 cm, kad apipjovus jau iškepusį paplotį turėtume likučių trupiniams, kuriais puošime tortą. Papločiai išeina labai ploni – taip ir turi būti, jie gražiai pakils. Kepame po vieną iki 200 laipsnių temperatūros įkaitintoje orkaitėje, kol gražiai paruduoja (apie 5 min.). Kepa išties labai greitai, tad stebėkite, kada jau reikia traukti iš orkaitės! Тodėl ir iškočioti reikia iš karto visus 5. Ant iškepusio papločio iš karto dedame 26 cm formos dugną ir peiliu apipjauname šonus. Likučius pasiliekame. Kremui želatiną užpilme 60 ml vandens ir paliekame išbrinkti. Grietinę sumaišome su cukraus pudra, citrinos sultimis (kiekį koreguojame pagal savo skonį). Išbrinkusią želatiną ištirpiname ant nedidelės ugnies, atvėsiname, supilame į kremą ir viską išmaišome. Statome į šaldytuvą tol, kol kremas bus tokio tvirtumo, kad galima bus tepti tortą. Papločius sutepame kremu. Tą darome pakankamai greitai, nes kremas linkęs greitai tirpti. Viršų ir šonus tai pat negausiai aptepame kremu. Pastatome 15 min. į šaldytuvą, kad kremas dar truputį sustingtų. Papločių likučius sutriname į trupinius. Apibarstome viršų ir šonus trupiniais. Skanaus.
Recepto istorija:
Nuostabaus skonio tortas, kremas lengvas ir ne riebus, tiesiog tirpsta burnoje, o pastovėjęs pora dienų tampa tik dar skanesnis :)
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.