Močiutės obuolių pyragas
Autorius: Simastar
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 120 g
Miltai 180 g
Kepimo milteliai 1 arbat. šaukštel.
Cukrus 100 g
Vanilinis cukrus 1 pakelis
Obuoliai 500 g
Cukrus 4 valg. šaukšt.
Razinos 2 valg. šaukšt.
Romo (brendžio arba konjako) 20 g
Rudasis cukrus 1 arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Tešla: 1) Miltus kartu su kepimo milteliais persijoti. Burokų tarka sutarkuoti margariną VILNIUS kepiniams. Į mišinį suberti cukrų (60 g.) ir vanilinį cukrų. Greitai viską rankomis išmaišyti kol susiformuos nedideli trupiniai. 2) Kepimo formą ištepti margarinu. Gautus trupinius sudėti dugne, suspausti ir įdėti formą į šaldytuvą. Įdaras: 1) Obuolius nulupti, išimti sėklalizdžius ir supjaustyti plonomis skiltelėmis. 2) Razinas nuplauti, nusausinti. Kartu su obuolių skiltelėmis sudėti į indą, supilti cukrų (4 valg. šaukš.), romą. Uždengti ir palikti kelioms valandoms, retkarčiais pamaišant. Pyrago gamyba: 1) Iš anksto įkaitinti orkaitę iki 200 laipsnių. Obuolius ir razinas vienodu sluoksniu paskirstyti ant tešlos, išimtos iš šaldytuvo, paviršiaus. Viršų pabarstyti ruduoju cukrumi. Kepti 30 min. 2) Paruošti kremą: išplakti margariną VILNIUS kepiniams (30 g.), cukrų (40 g.) ir kiaušinius (2 vnt.) iki tirštų putų. 3) Po 30 min. pyragą išimti iš orkaitės, padengti jo paviršių kiaušinių kremu ir dar 10 minučių palaikyti orkaitėje. Pyragas ypač skanus, kai patiekiamas šiltas. Gaminimas: 40 min. Kepimo laikas: 40 min.
Recepto istorija:
Šis obuolių pyragas ypatingas tuo, kad jis greitai ir labai lengvai pagaminamas ir jam nereikia labai brangių produktų, šis receptas į mano receptų knygelę atkeliavo tada, kai jo paragavau pas savo tetą, iš jos ir gavau šį receptą. Šis receptas pasikeitė nuo tada kai jį gamino mano močiutė, kiekvieną kartą gamindama papildau vis kitais ingredientais, taip jis ir tobulėja. Šiuo obuolių pyrago receptu mėgstu palepinti savo artimuosius ir draugus, nesvarbu ar tam yra proga ar ne.
PANAŠŪS RECEPTAI