Lazanija su lašiša ir špinatais
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 3 valg. šaukšt.
Lazanijos lakštai 1 pakelis Šaldyti smulkinti špinatai 500 g Lašišos filė 500 g Tarkuoto kieto fermentinio sūrio 200 g Druska pagal skonį Pipirai pagal skonį Pienas 1 l Miltai 3 valg. šaukšt. Česnako 3 skilt. Maltas muskatas pagal skonį
Paruošimas:
Atšildžiau špinatus. Nuspaudžiau susidariusį skystį. Pauode ištirpinau margariną, subėriau miltus ir maišydama kaitinau, kol švelniai parudavo. Maišydama supyliau pieną, įmečiau nuluptas česnako skilteles ir toliau kaitinau ant silpnos ugnies nuolat maišydama, kol padažas sutirštėjo. Padažą paskaninau druska, pipirais ir maltu muskatu. Lašišos filė supjausčiau kąsnio dydžio gabalėliais. Iš padažo išgriebiau česnakų skilteles. Kepimo indą patepiau margarinu VILNIUS kepiniams, įpyliau padažo, kad padengtų indo dugną. Sluoksniais dėjau makaronų lakštus, lašišos gabalėlius ir špinatus. Pabarsčiau druska ir pipirais, nes nei špinatai, nei lašiša nebuvo gardinti prieskoniais. Užpyliau padažu. Taip sluoksniavau, kol kepimo indas užsipildė. Viršutinis sluoksnis turi būti padažo. Užpylusi viršutinį padažo sluoksnį, jį gausiai apibarsčiau tarkuotu fermentiniu sūriu. Uždengiau aliuminio folija ir kepiau 25 minutes 200 laipsnių karščio orkaitėje. Folija reikalinga tam, kad per greitai nesuskrustų sūrio sluoksnis. Nuėmiau foliją ir dar 25 minutes kepiau nesumažinus karščio, kol sūris tapo švelniai auksinės spalvos.
Recepto istorija:
Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|