Karamelizuoti obuoliai
Autorius: rudens_kepiniai
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams pagal skonį
Obuoliai 8-10 vnt.
Maltas cinamonas 4 arbat. šaukštel.
Cukrus 4 arbat. šaukštel.
Vanilės esencija 0,5 arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Obuolius nuplaunu, nusausinu, išpjaunu žiedlizdžius, kiekvieno obuolio šonus subadau pagaliuku, kad kepdami nesusproginėtų ir sustatau eilėmis koteliais žemyn į margarinu VILNIUS kepiniams pateptą skardą. Cukrų sumaišau su cinamonu, įlašinu vanilės esensiją. Viską išmaišau ir gausiai pabarstau kiekvieno obuolio viršų. Skardą su jau paruoštais obuoliais dedu į iki 170 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepu apie 25 minutes arba, kol obuoliai gražiai pagels ir išsilydys cukrus. Kad būtų skaniau, galima iškepusius pabarstyti cukraus pudra .
Recepto istorija:
SKANAUS!
PANAŠŪS RECEPTAI
Autorius: Tutsi
Autorius: Tamsta
Autorius: rudens_kepiniai