Cinamoninis raudonųjų burokėlių keksas
Autorius: rudens_kepiniai
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 175 g
Miltai 250 g
Kepimo miltelių 3 arbat. šaukštel.
Cukraus 170 g
Moliūgų sėklos 100 g
Dideli obuoliai 3 vnt.
Raudoni burokeliai 2 vnt.
Maltas cinamonas 1 valg. šaukšt.
Kiaušiniai 2 vnt.
Paruošimas:
Obuolius nulupau, sutarkavau burokine tarka. Tą patį padariau ir su raudonaisiais burokėliais. Sumaišiau tarkuotus obuolius su tarkuotais raudonaisiais burokėliais, įbėriau šaukštą cukraus ir tarkuotą apelsino žievelę, molūgų sėklas, įmušiau kiaušinius. Išmaišiau. Miltus, maltą cinamoną, margariną VILNIUS kepiniams, cukrų su kepimo milteliais peiliu sukapojau iki vienodo dydžio trupinių. Į trupinius sukrėčiau obuolių - burokėlių masę. Viską išmaišiau. Kepimo skardą patepiau margarinu. Sudėjau tešlą (tešla tirštos grietinės konsistensijos). Kepiau 180 laipsnių orkaitėje 45 minutes.
Recepto istorija:
SKANAUS!
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.