Bulvių suflė
Autorius: rudens_kepiniai
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams arbat. šaukštel.
800 g bulvių arbat. šaukštel.
1 didelio svogūno arbat. šaukštel.
2 V Š margarino VILNIUS kepiniams arbat. šaukštel.
1 skiltelės česnako arbat. šaukštel.
3 kiaušinių arbat. šaukštel.
200 g 9 % riebumo varškės arbat. šaukštel.
200 g laišišos filė (rūkytos) arbat. šaukštel.
žiupsnelio malto muskato arbat. šaukštel.
druskos arbat. šaukštel.
maltų juodųjų pipirų arbat. šaukštel.
žiupsnelio maltos saldžiosios paprikos arbat. šaukštel.
Paruošimas:
Bulves išviriau su lupenomis. Pravėsusias nulupau. Sutryniau. Į bulvių masę subėriau smulkiai supjaustytą ir margarine VILNIUS kepiniams apkeptą svogūną, smulkiai supjaustytą lašišą, varškę, išspaustą česnaką. Pagardinau druska, pipirais, maltu muskatu. Kiaušinių trynius atskyriau nuo baltymų. Trynius įmaišiau į bulvių masę. Baltymus išplakiau iki standžių putų ir atsargiai įmaišiau į bulvių masę. Suflė indelius ištepiau margarinu, kad kepdama suflė nepriliptų. Sudėjau suflė masę. Kepiau 200 laipsnių orkaitėje apie 45 minutes. Iškepusią apibarsčiau paprikos milteliais.
Recepto istorija:
Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI