Močiutės sausainiai
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 250 g
Miltai 400 g Kiaušinis 1 vnt. Pienas 125 ml Medus 4 valg. šaukšt. Cukraus pudra ir aguonos 0 pagal skonį
Paruošimas:
Margariną VILNIUS kepiniams gerai ištrinkite. Toliau maišant įmušti kiaušinį, supilti pieną, sudėti medų, aguonas. Suberti sijotus miltus, taip išminkyti vienalytę tešlą. Ją suvynioti į maistinę plėvelę ir įdėti valandai į šaldytuvą. Atšalusią tešlą permalkite mėsmale, sudėkite nedideliais kauburėliais (aš darau su česnakų spaudykle). Dėkite suformuotus sausainius į išklotą kepimo popieriumi skardą ir šaukite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę. Kepkite kol gražiai parus. Iškeptus ir atvėsinus gausiai pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Recepto istorija:
Tai man patys skaniausi sausainiai, kuriuos kepdavo močiutė. Jais vaišinu visus savo draugus, patiekus jie tiesiog tirpste tirpsta.
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2021 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|