Močiutės sausainiai
Autorius: Starllet
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 250 g
Miltai 400 g
Kiaušinis 1 vnt.
Pienas 125 ml
Medus 4 valg. šaukšt.
Cukraus pudra ir aguonos 0 pagal skonį
Paruošimas:
Margariną VILNIUS kepiniams gerai ištrinkite. Toliau maišant įmušti kiaušinį, supilti pieną, sudėti medų, aguonas. Suberti sijotus miltus, taip išminkyti vienalytę tešlą. Ją suvynioti į maistinę plėvelę ir įdėti valandai į šaldytuvą. Atšalusią tešlą permalkite mėsmale, sudėkite nedideliais kauburėliais (aš darau su česnakų spaudykle). Dėkite suformuotus sausainius į išklotą kepimo popieriumi skardą ir šaukite į įkaitintą iki 180 laipsnių orkaitę. Kepkite kol gražiai parus. Iškeptus ir atvėsinus gausiai pabarstyti cukraus pudra. Skanaus!
Recepto istorija:
Tai man patys skaniausi sausainiai, kuriuos kepdavo močiutė. Jais vaišinu visus savo draugus, patiekus jie tiesiog tirpste tirpsta.
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.