Kumpio ir kiaušinių pyragas
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Miltų 250 g Kiaušiniai 4 vnt. Svogūnas 1 vnt. Rūkytas kumpis 100 g Pienas 100 ml Fermentinis sūris 200 g Petražolės 1 arbat. šaukštel. Šaldytų žirnelių sauja Druska žiups. Malti juodi pipirai žiups. Alyvuogių aliejus 1 valg. šaukšt.
Paruošimas:
Dubenyje sumaišytus miltus ir margariną VILNIUS kepiniams pirštais sutryniau iki trupinių. Įbėriau žiupsnelį druskos ir įmušiau kiaušinį. Viską išminkiau. Gautą tešlą iškočiojau ir ja išklojau kepimo skardą. Įdėjau į šaldytuvą ir palikau 30 minučių. Kol tešla šalo, ėmiausi įdaro gaminimo. Kumpį ir svogūną supjausčiau smulkiais gabalėliais. Sūrį sutarkavau "burokine" tarka. Įkaitintam aliejuje pakepiau svogūną ir kumpį, kol gražiai apkepė. Palikau atvėsti.Įkaitinau orkaitę iki 200 laipsnių ir pašoviau kepti prieš tai atšaldytą pyrago pagrindą 10 min. Kiaušinius išplakiau, įbėriau druskos ir pipirų, smulkintas petražoles. Į gautą kiaušinių plakinį sudėjau šaldytus žirnelius, tarkuotą sūrį ir apkeptus svogūnus su kumpiu. Ant iškepusio pagrindo supyliau pyrago įdarą. Išlyginau paviršių ir vėl pašoviau kepti 30 min. Po 30 min. kaitrą sumažinau iki 180 ir dar palikau kepti 10 min.
Recepto istorija:
Skanaus!
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|