Grybų pyragas
Autorius: rudens_kepiniai
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 100 g
Miltai 500 g
Kiaušinio tryniai 3 vnt.
Grietinė 200 g
Druska ir cukrus 1 žiups.
Morkos 500 g
Svogūnai 3 vnt.
Pievagrybiai 400 g
Druska ir juodieji pipirai pagal skonį
Čiobreliai žiups.
Alyvuogių aliejus 100 g
Kiaušinių baltymai 3 vnt.
Paruošimas:
Į dubenį supilti miltus, grietinę, sutarkuotą margariną VILNIUS kepiniams, druską ir cukrų. Viską gerai išminkome, kol gaunasi vientisa masė. O tada svarbiausias momentas, kad tešla būtų trapi - gerą pusvalandį tešlą reikia išmušti, kol ji taps labai minkšta ir tąsi kaip šiltas plastilinas. Tada iš tešlos padarau "dešrą" suvynioju į plėvelę ir dedu į šaldytuvą. Minimum valandai. Kol tešla bręsta, pasigaminu įdarą. Smulkiai supjaustom svogūnus, sutarkuojam morkas ir apkepiname aliejuje su druska ir kitais prieskoniais. Pabaigoje sudedame supjaustytus pievagrybius ir dar penkias - septynias minutes patroškiname. Atsargiai įmaišome standžiai išplaktus baltymus. 2/3 tešlos iškočiojame ir dedame į kepimo formą. Išklojame ir sieneles. Sudedame įdarą. Iš likusios tešlos iškočiojame pyrago viršų.Dedame ant įdaro ir sujungiame abi tešlos puses užlankstydami panašiaivkaip kibinus. Aptepame viršų plaktu kiaušiniu ir kepame orkaitėje apie 25 -30 min. 200 C temperatūroje.
Recepto istorija:
Skanus tiek šiltas, tiek šaltas.
PANAŠŪS RECEPTAI