Moliūgų pyragas 2
Autorius: rudens_kepiniai
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 150 g
Kvietiniai miltai 250 g
Ruginiai miltai 250 g
Šalto vandens 125 ml
Druska 1 žiups.
Moliūgas 500 g
Česnakas 2 skilt.
Šalavijai, raudonėlis 1 saujelė
Čederio sūris 150 g
Alyvuogių aliejaus kepimui
Tarkuotas muskatas 1/3 skilt.
Druska pagal skonį
Paruošimas:
Miltus ir susmulkintą margariną su druska sutrinti tarp pirštų iki trupinių, kol neliks sausų miltų. Tada supilti vandenį ir išminkyti vientisą tešlą. Tai labai greitas procesas, tik reikia, kad margarinas VILNIUS kepiniams būtų kambario temperatūros. Padėti tešlą į šaldytuvą. Moliūgą supjaustyti kubeliais. Įkaitinti keptuvėje aliejų, sudėti česnaką, moliūgą ir lengvai apkepti, kad moliūgas suminkštėtų. Pabaigoje užtarkuoti muskato, įberti susmulkintą šalaviją ir druską. Dar šiek tiek pakepti. Ant kepimo popieriaus iškočioti iš tešlos stačiakampio formos lakštą, šiek tiek didesnį už skardą, kurioje kepsite. Dėti lakštą į kepimo formą, užtarkuoti 1/3 sūrio, tada sudėti apkepintą moliūgą. Ant viršaus sutarkuoti likusį sūrį. Kepti 190 C temperatūroje apie 20-25 min.
Recepto istorija:
Skanaus
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.