Turkiškas moliūgų keksas
Autorius: rudens_kepiniai
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 80 g
Kvietiniai miltai 140 g
Speltos miltai 125 g
Rudasis cukrus 70 g
Kepimo milteliai 2 arbat. šaukštel.
Druskos 1 žiups.
Kiaušiniai 2 vnt.
Stambiai tarkuotas moliūgas 200 g
Natūralaus jogurto 60 ml
Citrinos tarkuotos žievelės 1 vnt.
Romas (nebūtinai) 1 valg. šaukšt.
Kondensuotas pienas 3 valg. šaukšt.
Paruošimas:
Abiejų rūšių miltus sumaišiau su druska ir kepimo milteliais. Kitame inde išplakiau kiaušinius su cukrumi, jogurtu ir tarkuota citrinos žievele. Miltų mišinį subėriau į kiaušinių plakinį. Gerai išmaišiau, kad neliktų gumulėlių. Supyliau tirpintą margariną VILNIUS kepiniams. Sudėjau moliūgo tarkius, apšlakstytus romu. Išmaišiau. Kekso formą ištepiau margarinu ir kondensuotu pienu. Gautą masę supyliau į jau paruoštą skardą. Kepiau 200 laipsnių orkaitėje 45 minutes. Kepant kekso viršus gražiai "susproginėjo". Iškepusį keksą nieko nelaukus reikia išinti iš skardos ir valgyti. P.S. neišsigąskite, iškepusio kekso vidus bus minkštutis, šaukštu kabinamas, o kraštai - standūs. Jei norisi saldžiau, viršų dar galima aptepti kondensuotu pienu ir apibarstyti šokoladu
Recepto istorija:
Skanaus
PANAŠŪS RECEPTAI