Tartaletė su varške ir mėlynėmis
Autorius: rudens_kepiniai
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 170 g
Kiaušiniai 4 vnt.
Miltų 350 g
Druskos 1 žiups.
Cukrus 210 g
Varškė 500 g
Migdolų kvapai 3 truputis
Mėlynės 150 g
Žele pyragams, tortams 90 g
Vandens 100 ml
Paruošimas:
Orkaitę įkaitinti iki 180 laipsnių. Iš nurodytų tešlai produktų užminkyti tešlą. Tešla gausis minkšta. Tuomet ją išminkius padėti į šaldytuvą 25 min. Įdarui skirtus produktus sudėti į švarų indą ir išplakti. Išimti tešlą iš šaldytuvo ir ant pabarstyto stalo miltais iškočioti maždaug 3 mm storio blyną. Kepimo skardą ar kitą kepimo indą iškloti su kepimo popieriumi ir iškloti tešlą. Jei formos kraštai karbuoti tai įspausti kraštus. Supilti įdarą ant tešlos ir pašauti į orkaitę 30 minučių. Iškepusį pyragą atvėsinti ir ant viršaus sudėti mėlynes. Iš želei skirtų produktų pagaminti skystį, kurį užpilsime ant pyrago viršaus (skystį gaminti taip: 90 gr. žele pakaitinti su 100 ml. vandens truputį) ir atvėsinti. Ir užpilti ant viršaus. Padėti pyragą į šaldytuvą bent pusei valandos, kad sustingtų.
Recepto istorija:
Skanaus
PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.