Faršo apkepas su mielinėmis bandelėmis
Ingredientai:
Margarinas VILNIUS kepiniams 30 g
Drungno vandens 100 ml Miltų 200 g Šviežių mielių 15 g Svogūno 1 vnt. Česnako 3 vnt. Kiaušinio trynio 1 vnt. Alyvuogių aliejaus 1 valg. šaukšt. Mėgstamos spalvos paprikos 1 vnt. Kiaulienos faršo 300 g Jautienos faršo 300 g Konservuotų pomidorų be odelės (500 g) 1 skardinė(s) Šviežių čiobrelių šakelių saujelė Aitriosios paprikos miltelių 1 arbat. šaukštel. Druskos 1 valg. šaukšt. Maltų juodųjų pipirų pagal skonį Maltų baltųjų pipirų pagal skonį Parmezano sūrio 200 g Sezamo seklų truputis
Paruošimas:
Drungname vandenyje ištirpinau trupintas mieles.
Supyliau lengvai išplaktą kiaušinio trynį ir tirpintą margariną.
Subėriau persijotus miltus su druska.
Užminkiau tešlą.
Minkiau apie 10 minučių, kol tešla pasidarė vientisa ir tampri.
Palikau šiltai, kad pakiltų ir tūris padvigubėtų.
Svogūną ir česnako skilteles nulupau.
Susmulkinau.
Papriką nuploviau, išėmiau sėklas.
Susmulkinau kubeliais.
Smulkintus česnakus ir svogūną apkepinau alyvuogių aliejuje.
Sudėjau faršą ir maišydama kepiau, kol faršas apkepė ir pasidarė burus.
Subėriau paprikos kubelius,konservuotus smulkintus pomidorus (be sulčių) pagardinau maltais pipirais, druska, aitriosios paprikos milteliais, čiobrelių lapeliais.
Viską maišydama apkepiau keptuvėje 15 minučių.
Įdarui iškepus,subėriau stambiai tarkuotą parmezano sūrį.
Kepimo indą patepiau riebalais.
Sukrėčiau pagamintą mėsos įdarą.
Jau pakilusią tešlą iškočiojau maždaug 1 centimetro storio .
Stikline išspaudžiau apskritimus.
Juos išdėliojau ant kepimo inde sudėto faršo.
Pabarsčiau sezamų sėklomis.
Kepiau 200 laipsnių orkaitėje 35 - 40 minučių arba tol, kol bandelės gražiai pagelto.
SKANAUS!
Recepto istorija:
-
PANAŠŪS RECEPTAI
|
Copyright © 2010-2023 Šeimos kepiniai. Visos teisės saugomos.
|