Plikytų pyragaičių tortas
Ingredientai:
Pyragėliams:
Margarino VILNIUS kepiniams 200 g
Vandens 236 ml
Pieno 236 ml
Kiaušinių 8 vnt
Miltų 470 ml
Druskos žiupsnelis
Kremui:
Maskarponės sūrio 200 g
Plakamos grietinėlės 200 g
Kondensuoto pieno 150 g
Citrinos 1 vnt
Sulipdymui:
Šokolado 100 g
Margarino 50 g
Paruošimas:

Į puodą pilti vandenį ir margariną VILNIUS kepiniams, viską maišant užvirinti.

Supilti miltus ir mediniu šaukštu maišyti, kol masė atšoks nuo puodo sienelių ir sušoks į kamuoliuką. 

Nukelti puodą nuo ugnies, masę atvėsinti, perdėti į kombainą ar plakimo indą, mušti po vieną kiaušinį ir po kiekvieno gerai išplakti. 

Masę sudėti į konditerinį maišelį ir formuoti pyragaičius. Arba po šaukštą masės.

Kepti įkaitintoje 220°C orkaitėje 20-25 min. Priklauso nuo dydžio. Atvėsinti vos pravėrus dureles. Kepant durelių neatidarinėti!!

Standžiai išplakti grietinėlę, po truputį įmaišyti sūrį ir kondensuotą pieną. Įtarkuoti citrinos žievelę ir įspausti sultis. Konditeriniu švirkštu įdaryti pyragaičius.

Šokoladą ir sviestą ištirpinti garų vonelėje. Pyragaitį mirkyti į šokoladą ir ant padėklo ratu klijuoti vieną ant kito. Sulipdytus pyragėlius aplieti šokoladu.

SKANAUS!

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.