Sluoksniuoti keksiukai
Ingredientai:
Sausųjų mielių 1 a.š.
Šilto vandens 1/4 puodelio*
Cukraus 1 1/2 a.š.
Miltų 3 1/2 puodelio
Druskos 1/4 a.š.
Margarino VILNIUS kepiniams 1 puodelio
Kiaušinių 2 vnt. didelių
Grietinės 1/2 puodelio
Vanilės 1 a.š.
Cukraus 1 1/2 puodelio
Vanilės 2 a.š.
*puodelis 200 ml
Paruošimas:
Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite vandenį, mieles ir cukrų. Palikti apie 10 minučių.

Atskirame dideliame dubenyje sumaišykite miltus ir druską, margariną dėti į miltus, kol tešla taps ryžių grūdo konsistencijos.

Vidutinio dydžio dubenyje sumaišykite kiaušinius, grietinės ir vanilės mielių mišinį . Supilkite kiaušinių mišinį į didelį dubenį su miltais. Kruopščiai išmaišykite šakute padarytą tešlą.

Padalykite tešlą į 2 dalis ir palikite šaldytuve bent 4 valandas arba per naktį.

Vidutinio dydžio dubenyje gerai sumaišykite cukrų ir vanilę, kol tolygiai paskirstys.

Iškočioti abu tešlos gabalus lygiais lakštais plonai, apibarstyti cukraus ir vanilės mišiniu, užkloti vieną ant kito, vėl barstyti cukrumi, perpjauti pusiau ir kloti vieną ant kito.

Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių.

Tešlos kvadratėlius dėti į keksiukų formeles ir kepti orkaitėje apie 25 min.

Skanaus!!!

PANAŠŪS RECEPTAI
Informuojame, kad šiame tinklapyje naudojami slapukai (angl. cookies). Sutikdami, paspauskite mygtuką „Sutinku“. Savo duotą sutikimą bet kada galėsite atšaukti pakeisdami savo interneto naršyklės nustatymus ir ištrindami įrašytus slapukus.